Skip to main content

Индия/Мексико Микс

Рецепта от първия месец живот под карантина и някакви ограничения. Щом не може да се пътува, защо да не си сготвим едно пътуване до Южна Америка и Азия едновременно. Манджижка с уникален вкус, рецептата е на Божана Кацарова.
Необходими продукти: 🌶🧄🥕🍛🥦🥑🥘 🍅🧄🧅🥦                                                    скилидка чесън, малко джинджифил
1 морков
3 стръка целина
150 гр. Картофи
100 гр. Червена леща
300 мл. Бульон
листа от спанак, 1 тиквичка                                                                                                                   
бял боб
3 с.л домати
2 яйца
2 с.л. Оцет
1 ч.л. Захар
Сол/ черен пипер/ червен пипер/ куркума/ чесън на прах/ мащерка/ розмарин/ риган/ кориандър (ако имате пресни най-добре) 

В дълбок тиган задушаваме чесъна, джинджифила, моркова, картофите, тиквичката и целината. Добавяме боба и продължаваме да готвим. Следва бульона заедно с пресните подправки. Към тази смес добавяме и предварително сварената червена леща.
Малко преди ястието да е готово правим застройка от доматите + яйцата и останалите сухи подправки, оцета и захарта. Изсипваме застройката при останалите продукти и готвим, до получаване на манджа с консистенция на класически “гювеч”. Уникално е.

Comments