8 бр. пшенични тортили (26 см) 400 г червен боб от консерва 400 г заквасена сметана 300 г сирене „Чедър“ 175 г крем сирене 50 г царевица от консерва 60 мл зехтин (+ за намазване) 2 скилидки чесън 1 белен домат 1 ч. л. кимион на зърна сол и черен пипер на вкус | за гуакамолето: 2 бр. авокадо 1 скилидка чесън 1 лайм сол на вкус | за гарниране: 50 г закв. сметана 50 г чери домати |
Чесънът се наситнява и се запържва в зехтина. Щом омекне, се прибавят доматът, нарязан на кубчета, отцедените боб и царевица. Подправя се с кимион, сол и черен пипер. Оставя се да се охлади. Заквасената сметана и крем сиренето се разбъркват. Овкусяват се със сол, стрития на паста чесън.
Сиренето чедър се настъргва. Тортата се оформя с помощта на ринг за торта с диаметър 26 см. Поставя се една тортила, маже се с крема от сирене, разпределя се част от плънката и се поръсва с настърган чедър. Така се подрежда цялата торта, завършва се с тортила. Покрива се с прозрачно фолио, за да не изсъхва, и се прибира в хладилник за 4 часа.
Авокадото се почиства и се намачква с вилица. Прибавят се стритият на паста с малко сол чесън. Гуакамолето се посолява и се овкусява със сок от лайм. Охладената торта се маже със сметана. Украсява се с гуакамоле, нарязани чери домати. Нарязва се и се поднася с останалото гуакамоле. |
Comments
Post a Comment