Необходими продукти:
4 питки хляб
1 ч. л. сусамов тахан
4 с. л. кисело мляко
брашно за паниране
2 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 бакпулвер
4-5 стръка магданоз
2 скилидки чесън
200 г нахут
1 ч. л. сусамов тахан
4 с. л. кисело мляко
брашно за паниране
2 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 бакпулвер
4-5 стръка магданоз
2 скилидки чесън
200 г нахут
кисели краставички, репички (по избор)
няколко слайса плоско сирене
няколко листа салата "Айсберг"
1 домат
няколко листа салата "Айсберг"
1 домат
сол на вкус
Скилидките чесън и магданозът се смилат в кухненски робот. Добавя се нахутът и се налива малко вода. Поръсва се с черен пипер, кимион, бакпулвер и се посолява на вкус. Продуктите се смилат, докато се получи хомогенна, гъста смес. От сместа се оформят кюфтета и се овалват в брашно. Фалафелите се запържват за 2-3 минути в предварително сгорещено обилно количество олио.
Comments
Post a Comment