Много ми е любима тази рецепта, защото отнема около 12 минути за да се приготви и пристъпи към похапване:)
Необходими продукти: Талиатели (по-възможност пресни), гъбки, скариди, чесън, джинджифил, пармезан, готварска сметана, зехтин, сол, черен пипер, масло, копър:)
Чесънът и джинджифилът се запържват в масло, прибавят се скаридите и след минута гъбите. На умерен котлон се разбъркват и задушават за 3-4 мин и се прибавя една малка опаковка готварска сметана.
В следващите 3-4 минути докато почти готовото сосче къкри, сваряваме пастата (обикновено прясната паста се сварява за 4 мин). Аз варя моята в подсолена вода с няколко капки зехтин. Когато минат въпросните 4 мин и пастата е готова, следва да я прехвърлим при гъбите и скаридите, овкусяваме със сол, черен пипер, прибавяме малко от водата, в която сме сварили пастата (един черпак), и няколко стръка пресен магданоз, поръсваме с пармезан, слагаме похлупака на тигана и си приготвяме чиниите :) Voila.
Comments
Post a Comment