Skip to main content

Талиатели с гъби и скариди

 Много ми е любима тази рецепта, защото отнема около 12 минути  за да се приготви  и пристъпи към похапване:)

Необходими продукти:                                                                                                                              Талиатели (по-възможност пресни), гъбки, скариди, чесън, джинджифил, пармезан, готварска сметана, зехтин, сол, черен пипер, масло, копър:)

Чесънът и джинджифилът се запържват в масло, прибавят се скаридите и след минута гъбите. На умерен котлон се разбъркват и задушават за 3-4 мин и се прибавя една малка опаковка готварска сметана.

В следващите 3-4 минути докато почти готовото сосче къкри, сваряваме пастата (обикновено прясната паста се  сварява за 4 мин). Аз варя моята в подсолена вода с няколко капки зехтин. Когато минат въпросните 4 мин и пастата е готова, следва да я прехвърлим при гъбите и скаридите, овкусяваме със сол, черен пипер, прибавяме малко от водата, в която сме сварили пастата (един черпак), и няколко стръка пресен магданоз, поръсваме с пармезан, слагаме похлупака на тигана и си приготвяме чиниите :) Voila.


Comments