Skip to main content

Стридариум

След случаен разговор с приятели, открих това място. Оказва се, че в Кранево има ферма за стриди:) А във Варна си имат ресторант, който се казва Стридариум, а там могат да се опитат перфектни черноморски, огромни стриди:)

Фермата съществува от няколко години, изцяло семейно начинание. Баща и син се грижат за всичко и с почти всичко се и справят. Ще коментирам първо стридите, които са основната причина за посещението:)

Менюто е стегнато, има няколко размера стриди и вина, плюс плата от сирена и колбаси (супер излишни). Цената на стрида е от 6 до 10 лв., според размера. Ние си поръчахме от най-големите, които имаха, но това не бяха най-големите, които предлагат. Разкошни. Супер пресни, ароматни и вкусни.

Проблемите на мястото - обстановката и сервирането на стридите.  Не се смятаме за претенциозни, но бяхме леко изумени с Тинчето, от чинията с камъни и сухарите Пападополус. Просто не на място, основни детайли, които ще ударят силно рамо за по-успешното просъществуване на ресторанта:) Реклама, лимони, лед и хубаво вино, доста биха спомогнали за да се заговори за това място в града. Стискаме им палци, защото се борят да отворят ресторант, където е фермата в Кранево и се надявам с изброените подобрения и морето, да привличат повече фенове на стридите, защото те определено си струват:)



Comments